CHP İlkadım Belediye Meclis Üyesi ilk sıra adayı Erkan Akyüz, rakiplerine birbirinden zor sorularla yüklendi.
CHP’nin seçim kampanyalarına yönelik çirkin dedikoduları değerlendiren Erkan Akyüz, “İki aydır susuyoruz. Diğer partilerin adayları projelerimizle yarışacaklarına çirkin dedikodular üreterek bizimle baş etmeye çalışıyorlar.” diyerek artık suskunluklarını bozacaklarını söyledi.
HANİ SİZ BU YARIŞTA İDDİALIYDINIZ?
Diğer parti adaylarını artık Vedat Yılmaz korkusu sardığını belirten Akyüz, “Hani siz bu yarışta iddialıydınız? Ne oldu, sizi de Vedat Yılmaz korkusu mu sardı?” dedi.
ERDOĞAN TOK’A ZOR SORU
AK Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Erdoğan Tok’a da yüklenen Erkan Akyüz, “Erdoğan Tok, acaba 2009 yerel seçimlerinde de partisinin adayı Süleyman Kaldırım’a aynı heyecanla destek olmuş mudur? Yoksa geçmişte bir Necattin Demirtaş ortaklığı var mıdır?” diyerek iki adayın geçmişte ortak hareket ettiğini iddia etti.
NECATTİN DEMİRTAŞ ÖNCE PARTİSİNE GÜVENSİN
MHP İlkadım Belediye Başkan Adayı Necattin Demirtaş’a da sorular yönelten Erkan Akyüz, “Necattin Demirtaş’a da soruyorum. Sen kimin adayısın? Öncelikle partini açıkla. Sanki bir başka parti de senin arka bahçenmiş gibi ‘Vay efendim oyları bölüyorlar, bu yüzden seçimi kaybedeceğim’ feryatlarını duyar gibiyiz. Dikkat et, pirince giderken, evdeki bulgurdan da olma. Her açıklamanda azarladığın partililerin sana oy vermekten vazgeçmesinler. Önce partine güven.” diyerek Necattin Demirtaş’a yüklendi.
Yapılan tüm karalamalara rağmen projeleriyle, çalışmalarıyla, siyasi üslubuyla örnek olan CHP İlkadım Belediye Başkan Adayı Vedat Yılmaz’ın bu seçimden galip çıkacağına inançlarının tam olduğunu da dile getiren Erkan Akyüz, diğer adayların da çamur siyasetinden vazgeçerek, projeleriyle karşılarına çıkmalarını istedi.