CHP Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Dürdane Kılıç, anneler günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:
Ülkemizin çağdaş ve aydınlık yarınlarını inşa edecek olan çocuklarımızın, gençlerimizin yetiştirilmesinde büyük emeği olan, Atatürk ilke ve devrimlerini kılavuz edinmiş annelerimize en derin sevgi ve şükran duygularımı ifade etmek istiyorum. Bugün anneler yine şiddete maruz kalıyor, yine yoksulluk ile mücadele ediyor. Hala ülkemizde çocuk anneler var. Binlerce anne kayıp çocuklarını arıyor. Kadına çocuk doğuran insan gözüyle bakan iktidar, kadını eve kapatmaya çalışarak onu toplumdan dışlamak istiyor. Genel başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU’nun kadınlara verdiği önemin altını çizmek istiyorum ve “Ülkemizde hiçbir annenin çocuğunu ısıtmak için son parasını verip, ölüme gitme pahasına çocuklarını ısıtmaya çalıştığının olmadığı bir dünya istiyoruz” sözlerini çok anlamlı buluyoruz.
11Mayıs 2013’de Hatay Reyhanlı’da hayatını kaybeden 70 kişiden 53’ü Türk vatandaşı. Hayatını kaybedenlerin annelerine sabırlar diliyorum. 11 Mayıs Anneler Günü’nde, CHP Kadın Kolları olarak, 11 Mayıs Şehitler Anıtı’na siyah çelenk göndereceğiz. Bu acıyı yaşatanlar umarım bir gün hesabını verir.
Kadınlarımız en büyük mücadeleyi Kurtuluş Savaşı’mız sırasında göstermiştir. Bu büyük mücadele, yurdumuzun işgalden kurtarılmasıyla bitmemiş, yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin vizyonu oluşturulurken, Ulu Önder Atatürk, kadınlarımıza toplumsal yaşamın her alanında birçok hak ve görevler vermiştir. Tüm hak ve sorumluluklar kadınlarımız tarafından üstlenilmiştir.
Ülkemizin içinde bulunduğu karanlık bulutlara karşı şimdi de mücadele zamanıdır. Cumhuriyetimize bağlı değerlerimize emek veren tüm annelerimizle, kadınlarımızla, ve genç kızlarımızla, birlik ve beraberlik içerisinde, aydınlık bir Türkiye için, azim ve kararlılıkla hedefimize yürüyeceğimize, ülkemizin içinde bulunduğu bugünün karanlığını ancak çağdaş, ilerici, modern, duyarlı annelerimizin destek ve kararlığı ile aydınlığa dönüştürebileceğimize inanıyorum.
Başta büyük önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün annesi Zübeyde hanım olmak üzere aramızdan ayrılan annelerimizi rahmetle anıyorum.
Tüm annelerimizin, Ulu Önderim Mustafa Kemal ATATÜRK’ün bizlere olan emanetine sahip çıkacaklarına olan inancımla, annelerimizin gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Dürdane KILIÇ
CHP Samsun İl Kadın Kolları Başkanı